Tony Buzan – Læs hvem Tony Buzan er her

Mindmapping og mindmap teknikkerne har en lang bidragsydere, som ikke alle er lige kendte. Det er ambitionen med en portrætrække her på mindmapping.dk at du som læser vil kunne lære en masse om, hvem der har skabt mindmap teknikken. Vi starter i første omgang med en af de aller mest kendte bidragsydere.

Tony Buzan

Den 2. Juni 1942 i Palmers Green, Enfield, Middlesex i England blev Anthony “Tony” Peter Buzan født. Tony Buzan er af mange opfattet som grundlæggeren af mindmap teknikken, men som vil senere vil blive forklaret, så forholder det sig ikke helt sådan. Selvom Tony Buzan udentvivl er en af de mest indflydelsesrige personer I Mindmap verdenen.Tony Buzan Mindmapper

Han er kandidat fra University of British Colombia årgang 1964. Her opnåede han udmærkelser indenfor Psykologi, Engelsk, Matematik og videnskab. Mange af dem egenskaber han satte i spil da han senere konceptualiserede det han kaldte “the thinking tool: Mindmap”. Mange mennesker har beskrevet han værktøj som “din hjernes svar på en Schweizer kniv”. Lidt malerisk, men nu vel.

Idag er det anslået at mere en 250 millioner mennesker verden over har hørt om mindmap teknikkerne. Ofte udføres mindmaps på et stykke papir, men indenfor de sidste år er der også kommet en række gode online mindmap programmer.

Formålet med mindmapping

Da Tony Buzan grundlagde hans firma sagde han: “Mit mål, og mallet for Buzan Group er at skabe en verden hvor alle mennesker er fuldt beviste om deres fysiske og adfærdsmæssige brug af deres hjerne”. Med denne mission har han arbejdet med en lang række store samarbejdspartnere, f.eks: BP, Barclays International, General Motors, Walt Disney, oracle, Microsoft, HSBC, British Telecom, IBM, British Airways og mange flere. Alle for at maksimere effektiviteten af deres hjerner.

Han er tilmed også af verdens førende forfatterer og foredragsholder omkring mindmaps og brugen af hjernens kreative side. Ofte fokusere hans foredrag på general bevisthed om hvad mennesker kan gore for at styrke deres hjernekapacitet, hukommelsesteknikker, læse forbedrende initiaver og andre relaterede emner. Faktisk er Tony Buzans samlede bog production nået op på mere end 80 bøger og de er udgivet på mere end 30 sprog. Ganske uoverskueligt, hvorfor jeg også har forsøgt at udvælge de bedste af dem til dig, så du skal kaste dig ud I en overskuelig omgang læsning. Se mindmap bøger.

Nu en mediestjerne

Tony Buzan er faktisk gået hen og blevet lidt af en “mediestjerne” I takt med at hans bøger, foredrag osv. Er blevet mere og mere populærer. Han har blandt andet haft hele program rækkker på bade BBC, BBC2 og ITV. Ifølge Tony Buzan group har utrolige 3 milliarder mennesker på et eller andet tidspunkt hørt om Tony Buzan.

For alt dette arbejde modtog Tony Buzan en “life time achievement” pris hos the American Creativity Society I 2008.

Vigtige mindmappere

Før det løber helt af med rosen af Tony Buzan, skal det retmæssigt sige, at det slet ikke udelukkende er ham som har opfundet mindmapping og tankerne bag. Der er mange andre mennesker som har ydet store bidrag. Blandt andre; Joyce Wycoff, Georgi Lozanov og Howard Gardner. Disse mindmap grundlæggere vil du senere kunne finde portrætter af her på mindmapping.dk.

Hvis du kender til vigtige mindmap forfattere og bidragsydere, som jeg ikke har nævnt her, så skriv det meget gerne I kommentar feltet og jeg vil kaste mig over en nærmere undersøgelser af dem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Blandt de første mindmappere i Danmark og stadig igang - February 21, 2012

    […] af Time Manager. Undervisningen var meget overfladisk og uden eksempler overhovedet, bortset fra Tony Buzan‘s. Jeg mente, det var anvendeligt og har siden brugt det i mine forskellige jobs og i […]

  2. Uddannet i mindmapping hos Tony Buzan - February 21, 2012

    […] og mindmaps? Det er Hanne Biehl Laursen. Hanne er certificeret i iMindmap, som er lavet af Tony Buzans firma, og udbudt af Mads Brøbech i […]

Leave a Reply