Øvelse 3

Step: 10 / 11

Mindmap din idéelle fremtid!

Mindmapping og mindmaps er et kraftigt værktøj til at styrke din hukommelse og kreativitet. Denne øgede styrke kan du bruge til at lave et mindmap over din ideelle fremtid, så du faktisk kan være med til at forme din fremtid i en positiv retning.

Tag et blank stykke papir frem, forbered det ifølge mindmap reglerne og gør dig klar til at opleve hvor meget du kan bruge mindmapping og mindmaps til:

1. Start med at lukke din øjne og og tænk positivt på din fremtid.

 • Hvad vil du gerne opnå?
 • Hvad har du nogensinde drømt om at opnå eller opleve i dit liv? (Giv helt slip, tag dig god tid og kom godt omkring).

2. Notér nu alt, hvad du tænkte på et blankt stykke papir.

 • Brug her hvad du lærte om vekseltænkning. I første omgang er det vigtigt, at du ikke holder din hjerne i spændetrøje. men bare giver den fri til at notere alt, hvad du tænker på i forhold til dine fremtidige ønsker.
 • Luk derfor igen dine øjne og på opdagelse i din hjerne og opdag de ting du gerne vil opnå og opleve i dit liv.

3. Tag et nyt stykke papir frem

 • For at give give dit mindmap noget af den struktur din venstre hjernehalvdel elsker, er næste skridt at tage et nyt stykke papir, skriv i midten “Min idéelle fremtid” i midten og organisere dine emner under forskellige nøgleord ud derfra.
 • Hvis du her har svært ved at holde et overblik kan du som eksempel bruge disse emner som dine nøgleord: Uddannelse, Venner, Familie, Job, Hobby, og Mål.

4. Tegne linjer fra centrum af mindmappet, der består af “Min ideelle fremtid”.

 • Husk også at lave et omkransende symbol af dit emne “Min ideelle fremtid” der kan visualisere dette.

5. Linjerne ud fra symbolet skal nu føres ud i en række organiserende nøgleord.

 • Som eksempel dem som  er nævnt i punktet ovenfor; Uddannelse, Venner, Familie, Job, Hobby, og Mål.
 • Disse nøgleord tegnes i hver deres farve, udvalgt på baggrund af hvad der symbolisere det bedst for dig.
 • Udenom nøgleordet tegnes igen et symbol som kan styrke din hukommelse af emnet.
 • Hvis du er kommet i tanke om specifikke ting under hvert nøgleord (det er du helt sikkert), så tegner du nu linjer fra nøgleordene til disse.

6. Anvend Vekseltænkning

 • Husk hele tiden at anvende vekseltænkning. Først gives plads til den højre hjernehalvdel (kunstneren), dernæst venstre hjernehalvdel (spindoktoren) osv. osv.
 • Bliv ved med at gentage vekseltænkningsteknikken indtil du er tilfreds med mindmappet og du mener, at du har udarbejdet et mindmap, der kan fungere som et stærkt værktøj og pejlesnor for din kommende tid.

I denne øvelse findes der absolut intet rigtigt eller forkert resultat for mindmappet, da det jo 100% er afhængig af hvem du er, hvad du gerne vil opnå og hvordan du vil lykkes med dette.

I afsnittet Mindmap Skabeloner kan du finde en skabelon til denne øvelse indeholdende de foreslåede nøgleord; Uddannelse, Venner, Familie, Job, Hobby, og Mål.

Hvis du har en god oplevelse med dette og har fået tegnet et flot mindmap, så må du meget gerne tage kontakt for at dele og inspirere andre med dit mindmap over “Min ideelle fremtid”.

Step: 11 / 11 – Repetering af de vigtigste punkter


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
No comments yet.

Leave a Reply