Øvelse 2

Step: 6 / 11

Planlæg den perfekte date ved hjælp af et simpelt mindmap.

Det første vi skal gøre i denne øvelse er, at mindes vores oplevelse med øvelse 1 – Frugt. Husk, hvordan du ved hjælp af et enkel ord oplevede, at der åbnede sig en stor verden med en masse forbundne emner.

Denne gang vil vi gøre det smule mere struktureret. Vi vil gøre det i etaper, så vi på den måde kan udnytte vekselstænkningens kraft. Du er meget velkommen til at finde et papir frem og forberede det som foreslået under regler.

  1. Luk nu øjnene i 1 minut og tænk på ordet date. Bare lad tankerne slippe helt fri og bemærk hvordan du bliver taget på en rejse rundt i dit eget univers af oplevelser.
  2. Notèr alt hvad du tænkte på, på papiret i stikordsform. Når du har gjort det, så sæt ring om de 5-6-7 ord som du mener vil udgøre nøgleordene for dig, når du skal afholde en date.
  3. Tag nu et nyt stykke papir frem, organiser det som nævnt i reglerne (reserver 1/5-del til noter, skriv “den perfekte date” i midten og tegn et symbol med “den perfekte date” i midten). Tegn nu 5-6-7 linjer ud fra midten som leder ud til de hovedemner du lige har identificeret. I mit tilfælde kom jeg til at tænke på følgende kategorier: sted, transport, aktiviteter, mad, drikke, udstyr, en overraskelse.
  4. Efter en kort organisering (venstre hjernehalvdel), er det nu tid til at give din hjerne frit løb igen. Denne gang mere fokuseret. I 30 sekunder af gangen lukker du dine øjne og tænker på èn kategori ad gangen. Noter derefter 3 – 5 underkategorier du skal huske på ifbm. med emnet. Denne proces gentager du indtil du har rundet alle dine kategorier. Hvis det er nødvendigt, kan du tage øvelsen videre og bruge den samme metode på hvert af dine underkategorierResultatet af denne øvelse skulle nu gerne være at du har et rigtigt godt overblik over den date du gerne vil arrangere. Kommer du i tanker om flere ting når du går i gang med dit mindmap, så tilføjer du dem selvfølgelig bare til mindmappet.

Du har nu lavet dit første simple mindmap og er nu klar til at afdække endnu flere emner, hvor du kan anvende mindmapping til at forbedre hukommelse, skabe overblik og åbne for kreativitet. Du kan finde en mindmap skabelon her, den kan du bruge til at planlægge din date.

Step: 7 / 11 – Mindmapping som mødeværktøj


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
No comments yet.

Leave a Reply