Øvelse 1

Step: 2 / 11

Du har nu overstået de første to steps i din uddannelse i mindmapping og mindmaps. Derfor er det nu tid til en lille øvelse der kan supplere den viden du har tilegnet dig.

Øvelsen går ud på, at vise dig hvorledes din hjerne arbejder og den vil samtidig virke forklarende i forhold til, hvorfor mindmapping og mindmaps netop er god til at støtte den process. Du skal blot bruge din hjerne og et stykke papir, så er du klar til at starte.

Øvelse 1:

  1. Luk nu øjnene i 30 sekunder og tænk på ordet frugt.
  2. Åben øjnene igen
  3. Notér nu alle de ting som du tænkte på ifht. ordet frugt på et stykke papir

Var frugt den eneste tanke du fik?

Nej, vel?

Når vores hjerne får et input sker der en kæderække af tankeeksplosioner og associationer. Du kan nemt have været omkring: flere forskellige slags frugt, pære, banan, æbler, måske en frugtskål, et frugtmarked, duften af frugt, hvornår du sidst spiste frugt osv. osv.

Hvis du læste step 1, hvordan startede mindmapping grundigt og fulgte Tony Buzan blomstrende ord omkring, hvordan et værktøj der skal støtte din hjerne bør fungere. I denne “frugt” øvelse oplevede du din hjernes naturlige kreativitet, hvor den via associationer og relationer på ingen tid kan bredde sig over en lang række emne.

Det er en evne der alt for sjældent bliver udnyttet.

I stedet bliver vi i skolerne og universiteterne lært, at vi altid skal kunne forklare fra a til b, eller starte med at skrive øverst på siden og arbejde dig ned i bunden af siden ved logisk, skridt for skridt, at forklare hvorfor du skriver som du skriver. Mindmapping og mindmaps slipper din hjerne fri.

3/11 – Hvorfor er hjernen disponeret til mindmapping?


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Øvelse 1, 7.0 out of 10 based on 1 rating
No comments yet.

Leave a Reply