Mindmap til iPad – Hvad skal du vælge?

Mindmappet har efterhånden været på en lang rejse. Fra først at være et tankemæssigt koncept, til en velbeskrevet og dokumenteret til teknik over en digitallisering først som et almindeligt program på din computer før til sidst at ende som online mindmaps.mindmap til iPad

Nu er næste udvikling her.

Mindmapping har noget iPad og tablets og der er allerede mange udbydere!

Nedenfor har jeg lavet en kort anbefaling af de tre mindmap app’s til iPad som jeg indtil videre har prøvet.

Simplemind+ (Det ønsker du ikke at spilde din tid på)

En (som navnet siger) simpel mindmap app til din iPad. Meget få funktion og slet ikke det samme flow som ved iThoughtsHD. Dog er der mulighed for at dele dine mindmaps let via email og det er stadig en rar funktion. Igen nyder app’en også godt af den naturlige zoom ind og ud funktionen, som kommer naturlig ved brug af Apple’s produkter, hvad enten vi taler iphone, ipad, ipod, macbook og så videre.

MindNode (Godt og simpelt)

MindNode er nemt og intuitivt mindmap program til iPad. Det gør det simpelt og overskueligt lyn hurtigt at samle dine tanker, tage noter til et møde eller udarbejde en præsentation.

Som ved et almindeligt mindmap begynder du centralt med dit emne og kan derefter tegne streger ud fra centrum, tilføje nøgleord og indsætte billeder. Skulle du fortryde en handling kan du med et tryk med fingeren fortryde din handling. En sidste fed detalje er, at når du syns dit mindmap er færdigt kan du maile billedet til dig selv eller andre du mener bør se det.

iThoughtsHD (Den helt klare vinder!)

iThoughtsHD er navnet på en rigtig fed App du bør anskaffe til din iPad. Den er flere steder blevet beskrevet som en af de bedste app’s overhovedet! Og den gode nyhed for dig er, at det er en Mindmapping app til din iPad eller tablet. iThoughtsHD fungere glimrende som et notetagningsværktøj når du læser en bog, en artikel eller sidder til en forelæsning.

En fed detalje er blandt andet, at når dit mindmap er færdigt kan du synkronisere det direkte ned i din dropbox.

Hvad der specielt også er hver at bemærke er at, hvis du har prøvet at lave mindmap på din computer, så har du oplevet hvordan det mindmap som du laver hurtigt bliver større og større for til sidst at kræve at du zoomer frem og tilbage på din computer mens du sidder med mindmappet. Det er bare ikke særligt brugervenligt, da du skal sidde og klikke med musen hele tiden.  Men sidder du derimod med dit mindmap på din iPad eller tablet, så kan du nyde godt af den kendte zoom ind og ud funktion, hvor du fører dine to fingre enten fra eller mod hinanden og zoomet sker på en lækker og nem facon.

En meget anbefalelsesværdigt App, hvis du leder efter mindmap muligheder på din iPad.

Jeg håber du har kunne bruge mine tre første testede mindmap apps til iPad. Når jeg får prøvet flere skal jeg nok ligge beskrivelser op af dem her.

Hvis du i mellemtiden har erfaringer med andre mindmap apps er du velkommen til at bruge kommentarfeltet og foreslå eller måske endda ligefrem anbefale dem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
No comments yet.

Leave a Reply