Mindmap til Android

Mindmap apps er mere end bare iOS programmer anvendt forskellige apple produkter!

Der er i høj grad også et stort udvalg til den åbne Android platform. Og heldigvis for det, for mindmapping og specielt tablets er som skabt til hinanden.

Flere og flere mennesker lader idag deres computer blive hjemme når de går til møder eller rejser rundt, indlands som udlands. Det skyldes den frihed det kan give kun at bære rundt på en tablet, som ikke fylder meget mere end en blok papir.

Og har du din tablet med, så har du også den ”perfekte” notesbog med dig, hvertfald hvis du har det rigtige mindmap program installeret derpå. Selv de mest strukturerede præsentationer og bureaukratiskemøder har en tendens til at ændre form til brainstorms efterhånden som diskusionen bliver givet fri og dertil kan den ”normale” liniære blog ikke følge med. Når diskusionenen tager fart vil samtale emnet ofte springe fra øst til vest og nord til syd og det er i denne situation et  mindmap kan være ryggraden der holder mødet under kontrol, da mindmappet netop tillader dig at tilføje lidt til et emne, springe til et andet noterer noget der og så videre.

For nogle år siden, var der næsten ingen mindmap program specielt egnet til Android eller iOS, men det har heldigvis drastisk ændret sig den seneste tid. Idag er mindmaps stort set til rådighed på alle tænkelige platforme; din stationære computer, din bærbare, din telefon, din tablet – You name it!

Nå, for at komme til sagen, så er her de mindmap programmer til Android, som jeg har test:

  • Mindomo
  • Mindjet
  • iMindmap HD
  • MindMaps lite

NB. Inden du læser anmeldelserne, så husk på at ligesom der er MANGE måder at forstå mindmapping og mindmap teknikker på, så kan der være lige så mange bagtanker om et mindmap programs funktionalitet fra producentens side OG det er ikke altid sikkert jeg har luret den i min test:

Mindomo – Mindmappenes BMW

Som på computeren, såvel på din android tablet. Mindomo appen er god, rigtig god. Den er online baseret, arbejdsflowet er rigtig lækkert, designet er godt og samarbejdsmulighederne fortrinlige.

Det er er Mindomo du skal bruge. Ikke så meget mere at sige der og så indeholder deres gratis version alt det som du ”basic” bruger efterspørger (Hvis du vil laese mere om Mindomo kan du se min anmeldelse her).

 

Mindjet – Klassens gamle dreng

Mindjet var faktisk producenten af det første elektroniske Mindmap program som jeg prøvede på en PC for snart længe siden. Deres rutine kommer helt klar også til udtryk i denne mindmapping app til android. Den er ganske solid, indeholder alt det du håber, men er også en smule kedelig. Mindjet kan integrere med hele Microsoft office pakken, du kan tildele opgaver til dem som du deler mindmappet med og det er selvfølgelig online baseret, så alle kan seopdateringer øjeblikkeligt og mindmappet er dermed også gemt med det samme.

iMindmap HD – Stærk ny spiller i flot design

Det første du bemærker, når du iMindmap HD er designet. Det er visuelt virkelig godt lavet og kan næsten fremstå som havde du siddet og tegnet dit mindmap i hånden og ikke på din android. En ulempe er, at imodsætningen til de andre mindmap programmer i denne anmeldelse, kan du kun gemme op til 5 mindmaps i gratis versionen. Dette får du sikkert hurtigt brugt, hvorfor det snart vil koste dig lidt at fortsætte med at bruge iMindmap HD. iMindmap HD mangler endvidere en række tekniske ting, som f.eks. Mindjet tilbyder. Det skyldes sikkert at Mindjet kommer fra et traditionel computer baggrund, hvor programmer ofte skulle kunne så meget som muligt, i denne online verden tænkes programmer mere lette og derfor kan iMindmap komme til kort, fra tid til anden.
iMindMap Basic

Mindmaps lite – Cola light for Mindmaps (det er ok, men bare ikke det samme)

Dette er det simple mindmap program til brugeren, som ikke efterspørger andet en basale mindmap funktionaliteter. Du kan, som med de andre programmer, tegne dit mindmap i de farver du ønsker, trækker streger og markere forbindelser mellem emner, eksportere til pdf, vedhæfte billeder og lidt til. Men så stopper den også der. Grafiken er som var den et par år gammel og en række andre funktionaliteter mangler også. Men det virker på en simpel facon og det er nok også tanken bag det, derfor vil jeg ikke gå videre i dybden med dets mangler. Det sniger sig op på en: Godkendt.

For god ordens skyld skal jeg også lige nævne at; Mindmeister, Simplemind, MindMemo og Mindboard også laver mindmap programmer til Android, men dem har jeg ikke prøvet

Generelt baseret på tests af ovenstående mindmaps til android vil jeg gå for Mindomo.

Har du prøvet nogen af de ovenstående Mindmap programmer på din Android, så må du meget gerne give din mening til kende om dem herunder.


 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Mindmap til Android , 10.0 out of 10 based on 1 rating
No comments yet.

Leave a Reply