Blandt de første mindmappere i Danmark og stadig igang

I dette interview har jeg den store ære at præsentere en af de helt store mindmappere.

Mogens Kirckhoff var en af de første i Danmark til at bruge mindmapping og mindmaps professionelt. Han har mange års undervisnings erfaring, har skrevet bog om mindmapping og ejer sitet Mindmap.dk.

Hvis du har spørgsmål til Mogens, så skriv endelig i kommentar feltet under dette interview. God fornøjelse!


Interview med Mogens Kirckhoff

Hvad hedder du og hvor gammel er du?

Mogens Kirckhoff - Mindmap

Mogens Kirckhoff, Julius Valentinersvej 9, 3. th., 2000  Frederiksberg – alder 67 år

Hvad laver du til dagligt? (arbejde / studie)

Jeg er travl pensionist, der supplerer med undervisning i mind-maps, salg af CD-rom med bogen “Sådan bruger du Mind-maps”, ødegård i Småland, udvikling af et afskrækningsmiddel mod myg, som senere (forhåbentlig) kan sælges. Produktet er 100 % økologisk.

Hvornår hørte du første gang om mindmapping og hvordan?

Det har vel været omkring 1980, på et kursus, afholdt af Time Manager. Undervisningen var meget overfladisk og uden eksempler overhovedet, bortset fra Tony Buzan‘s. Jeg mente, det var anvendeligt og har siden brugt det i mine forskellige jobs og i fritid.

Hvad bruger du mindmapping til i dag?

Projekter, undervisning, forfatterskab, og 1000 andre ting. I alle situationer fra små til store projekter. Mit motto er “Overblik giver overskud!”

Hvor lang tid gik der fra du hørte om mindmapping første gang til at du lærte og forstod mindmapping?

Jeg var begejstret fra begyndelsen, da jeg som bankmand blev kastet ud i et filialetableringsprojekt, som jeg ikke havde prøvet før.Umiddelbart kom jeg så med den første bog på dansk om metoden. Jeg har lagt vægt på, at metoden kan bruges på i erhvervet og privat.

Hvad ser du som den største udfordring ved mindmapping?

Det er nemt, når man holder sig til den enkle struktur. Nemlig til et blankt stykke papir.

Hvad ser du som de største potentielle og muligheder med mindmapping?

Der er jo ingen grænser for hvor meget du kan have med i din mindmap.

Hvordan ser du fremtiden for mindmapping?

Har nu undervist i 25 år og holdt mange indlæg. Interessen kommer i bølger, men det har i hvertfald ikke for mig at se (eller vist de andre, der underviser i det), på noget tidspunkt udviklet sig til landeplage. 

Hvor har du haft succes med at bruge mindmaping?

Overalt, hvor jeg haft behov for at få et overblik. Og det er jo nogen gange flere gange om dagen. Min største succes som underviser, har været at undervise ledige, der skal tilbage til arbejdsmarkedet. Og dem underviser jeg stadig (altså nye hold hver gang !)

Hvis du skulle give et råd til en person som ikke kender eller overveje at begynde med mindmapping?

Starte med et par små nemme projekter, f. eks. en middagsinvitation, telefonnotat og osv. Men det skal være 100% relevant for den, der laver mindmappen.

Har du en henvisning (eller et mindmap )til inspiration omkring mindmapping som du gerne vil dele med læserne på mindmapping.dk?

I al beskedenhed må du da gerne tilføje min bog “Sådan bruger du mindmaps” på din litteratur-oversigt. Nemmest er det nok blot at henvise til mindmap.dk


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

, ,

No comments yet.

Leave a Reply